Ontmoet een Moslim

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij een hogere mate van contact tussen twee groepen, men minder vooroordelen heeft over de andere groep. Contact bevordert ook het empathisch vermogen van leden van de verschillende groepen. Zo zijn mensen die contact hebben met mensen uit een andere groep, beter in staat zich te verplaatsen in de situatie van die andere. Zij kunnen vanuit een ander perspectief naar de situatie kijken en zich plaatsen in andermans zorgen.

Dit bevordert tevens het begrip tussen de groepen doordat mensen er vaak achter komen dat ze dezelfde zorgen en gevoelens delen. Uiteindelijk draait het allemaal om het hebben van respect en empathie voor onze medemens. Of deze nou een andere religie of politieke voorkeur aanhoudt of dat zij/hij een andere seksuele identiteit heeft: we zijn allemaal mensen en ervaren de wereld en het leven in grote mate op een gelijke wijze. Door onze verschillen leren we juist van elkaar.

Daarom staat bij ons het ontmoeten en het ervaren van de wereld van de ander centraal. Graag nodigen wij u dan ook uit te reageren via onderstaande button om nader kennis met elkaar te maken!

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *